Fotens betydelse för kroppens hållning

Har du ont i ryggen?

Då kan ett skoinlägg hjälpa!

Dina fötter får ta ganska mycket under en dag, det är ju en ganska liten yta som bär upp en hel  kropp under dagen, när du står, går eller springer. Finns det då ett litet problem i fötterna, till exempel en överrörlighet, kan detta ge en påverkanskedja uppåt i kroppen. Detta kan resultera i besvär knä och höftled, men även vidare uppåt i kroppen till till exempel rygg- och nackbesvär.

Det ortopediska skoinlägget

Ett dynamiskt, sviktande inlägg utformas för att korrigera eller styra just dina fötter till en bra hållning och därmed minska risken för skador. Formningen görs i stående, belastat läge, vilket ger möjlighet att kontrollera och korrigera ställningar i fot, knä och höftleder.

Efter utformningen tillverkas det unika inlägget till dig, med det material som bäst passar dina förutsättningar.

Stolens betydelse för kroppens hållning

Vi blir mer och mer stillasittande i vår vardag. Vi kan inte alltid påverka våra sysslor, men vi kan alltid göra vad vi kan för att hålla kroppen i ergonomisk balans.

Ibland måste man få sitta lite, och då är en stol som låter blodet och lymfsystemet cirkulera fritt i kroppen det bästa alternativet.

Salli concept

Salli sadelstolar är en finsk produkt. 25 år av innovation och nyskapande produktutveckling har gett Salli en ledande ställning på marknaden med djup insikt och kunskap om hur man uppnår en god sitthälsa.

En god idé är att införskaffa en ergonomisk stol innan man får besvär. Ta kontakt med Thomas ”Rydis” Johansson hos oss så får du gärna komma och provsitta på en stol från Salli concept!

salli-swingfit_8YRJ_m